Ymke

RU Famous vzw

DOCENT : Ymke
Ymke had de danskriebels al heel vroeg te pakken.  Op 4 jarige leeftijd begon ze reeds met kleuterdans om daarna , zodra ze de minimum leeftijd had, te starten met een balletopleiding aan het Conservatorium van Mechelen.  Ondertussen is ze afgestudeerd en de trotse bezitter van 2 gerenommeerde titels:


  • Laureate klassiek ballet
  • Laureate moderne dans


Buiten de klassieke opleiding volgde ze ook tal van andere danslessen zoals clipdance, hip hop en showdance. Op 10 jarige leeftijd werd ze met haar toenmalige demo groep Belgisch kampioen. Daarna sloot ze aan bij een showteam en deed ze steeds meer podiumervaring op.


Ze mocht optreden met verschillende artiesten voor Ment TV, MNM en Focus TV.   Ze nam ook clips op met Wim Leys, Blitz en DJ Ferry Corsten, danste mee in de Nederlandse film ‘Nieuws van Sint’, schitterde op het podium in verschillende steden, De Efteling, de Lotto Arena en won met de RU Famous Dance Crew verschillende prijzen tijdens de Barcelona Dance Awards.


Met een diploma van de Vlaamse Trainers School op zak geeft ze graag de nieuwste trendy moves door aan de jongere generatie.